Strategische Personeelsplanning #100Words #HRthoughts

Rubik Kubus zwartwitStrategische Personeelsplanning (SPP) leek een paar jaar geleden voor de meeste organisaties nog een ver van hun bed show. Ondertussen is de tijd verstreken en hebben interne & externe ontwikkelingen het vraagstuk concreter en urgenter gemaakt. Maar waarom wordt er meteen gegrepen naar Levensfasegericht Personeelsbeleid als oplossing en worden medewerkers die toevallig in min of meer dezelfde periode geboren zijn in een hokje geduwd alsof zij een homogene groep zijn? Doelgroep-segmentatie is belangrijk, maar bekijk het vraagstuk eens vanuit een onverwacht perspectief (bijvoorbeeld vanuit 3D) en zie SPP niet als iets statisch maar projecteer het in de tijd.

Advertenties

Over dianarussohrbp

Ik ben een zelfstandige HR Business Partner en ik adviseer en ondersteun organisaties op het gebied van Employer & Internal Branding, Medewerker Engagement, HR & Social Media (de bijbehorende verandertrajcten) en De Nieuwe Organisatie.

Geplaatst op 9 april 2013, in 100 words HR thoughts en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Helemaal mee eens, ik denk dat het leuk is om te benoemen dat er vele tools online zijn die kunnen helpen bij het strategisch personeelsplannen. Mischien leuk daar een artikel aan te wijden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: