Vacature op Twitter: Post & Pray? #100Words #HRthoughts

Post and Pray zwartwitMet de toename van gebruikers op sociale media zie je sommige recruiters Twitter gebruiken als een ongedifferentieerd en onpersoonlijk prikbord. Zij plaatsen hun vacature op Twitter en hopen dan dat de juiste kandidaten reageren: Post and Pray. Zij reageren verder niet op tweets of andere pogingen van followers om verbinding te maken. Als bevestiging op de sollicitatie sturen ze een automatisch gegenereerde e-mail om enkele weken later met een standaardbericht de kandidaat af te wijzen. Een tijdige en persoonlijke reactie geven met daarin een inhoudelijk uitleg waarom er geen match was zou beter passen: Personalize and Participate.

(Foto:  Flickr cc FutureShape)

Advertenties

Over dianarussohrbp

Ik ben een zelfstandige HR Business Partner en ik adviseer en ondersteun organisaties op het gebied van Employer & Internal Branding, Medewerker Engagement, HR & Social Media (de bijbehorende verandertrajcten) en De Nieuwe Organisatie.

Geplaatst op 9 juli 2013, in 100 words HR thoughts. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Tja, bedrijven denken wel vaker dat ze op social media tegen computers praten in plaats van mensen. Een persoonlijke behandeling werkt vele malen beter. Andere Twitteraars zullen je bericht dan ook nog wel is retweeten!.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: